Първоначално публикувано от BO
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем със температурата на мотора на 166 2.5 v6
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеНаписал съм "над"Май четете отгоре-отгоре през 2-3 думи.
.
Comment
-
Казвали са ми, че на 166-ците не отчита правилно температурата? В смисъл държи си на таблото 90 градуса, но перката включва и ако колата е закачена на лаптоп отчита 100 градуса. Вярно ли е това? Защото в последно време на газ доста често ми гасне в града и като изгасне стрелката стига до 110 градуса и колата е доста мудна (има разлика като превключа на бензин) . Има ли повод за притеснение ? БлагодаряAlfa Romeo 166 2.0 16v T.S
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеВиж около радиатора има една уж декоративна пластична рамка, която е около и под него, служи за да не пуска въздуха да минава отстрани на рада - може да ти изглежда несериозно, но тая джаджа играе огромно значение за охлаждането и то точно при висока скорост и обороти......всички 166ци я имат, без значение мотора, така че ще можеш да разбеш ако я няма.....всъщност ти говоря за 156ци, но при 166 сигурно е нещо подобно.....
Другия вариант е да ти е задръстен радиатора външно, или пък този пред него и да не минава достатъчно въздух.....
Comment
-
ре
За да елиминираш проблем от водната помпа, виж дали ти работи отоплението в салона.Ако е слабо то тогава водната помпа е заминала.Често срещан проблем при тези с пластмасови турбинки.Last edited by plamenp59; d.m.y г., 23:09.До тук, два фиата,алфа жулиета,алфа 164 2.0 ТС,две капи 2.0.5.20V.Сега отново на старата любов алфа-този път 166 2.5 v6
Comment
-
Първоначално публикувано от теди1 Покажи съобщениездравай те колеги имам проблем с загряването на колата при по висока външна температура и високи обороти на мотора в движение .при работа на място всичко е нормално перката работи термостата също радиатора е нов .при 140-150 темературата се вдига до 100-110 градуса и след изкл. на скорост и каране по инерция 100 м.водата пада за секунди ходих по сервизи и пак нищо не направиха ако някой знае моля да сподели благодаря предварително
Comment
Comment